Tarihçe

Dr Ali Mümtaz Gürsoy, belirlediği amaçlar doğrultusunda yapabileceği en iyi şeyi yaptı ve1965 ‘de Ankara’da kendi adına Okutma Vakfını kurdu.

Amacını hayata geçirmek için, gayrı-menkul alıp, vakfın uzun yıllar devam etmesini sağlayacak gelir getirici, bir proje oluşturdu. Projesini gerçekleştirebilmek amacı ile İstanbul, Moda’da yabancılara ait olan arsalardan hisseler satın aldı. Bu hisselerin geri kalan bölümünü de daha sonra vakıf mülkiyetine katmayı planlıyordu. Ancak alınan mülklerin pek çok sorunu çıktığından, uzun yıllar bu problemlerle uğraşmak zorunda kaldı. Yabancı ortakları ile istenilen anlaşmayı gerçekleştiremeden, 1975 yılında hayata gözlerini yumdu.

Dr. Ali Mümtaz Gürsoy ‘u  kaybettikten sonra ailesi, aynı kararlılıkla çalışmalarını sürdürdü. Arsaların bulunduğu bölgenin sit alanı ilan edilmesi nedeniyle arta kalan arsalar, mütevelli heyet çabaları ile elden çıkarıldı. İmara açık olan kısımlar da kat karşılığı olarak mülk edinildi ve böylece 1985 yılından itibaren burslu öğrenci kabul edilmeye başlandı.

Eşi Enise Gürsoy Vakfın başkanlığını 24 yıl sürdürdü.1999 da aramızdan ayrılınca, Başkanlığı büyük kızı Filiz Gürsoy devir aldı. Gürsoy’un küçük kızı Başak Gürsoy’da yoğun iş hayatının yanı sıra Vakfın tüm çalışmasını üstlendi. Daha sonra Torunları Gül İnan, Faik İnan vakıf çalışmalarına katıldılar.

Ailemizin en büyük dileği; Yüce duygularla kurulmuş, bugünlere kadar gelmiş olan Vakfımızı yarınlara taşıyacak yürekli kişilerin bizlere katılmasıdır.

1965′ ten bugüne 50 yıl…

Daha nice yıllara…